Kas hastası Malatyalı gençin büyük başarısı şaşırttı!

Malatyalı genç mühendis olarak Hem başardı hem de zihinsel engelli insanlara ders vermeyi başardı. Kas hastası Malatyalı herkesi sevindirdi.

KENAN KAYA ( ÖZEL HABER) - Doğuştan Beyinde oksijensiz kalma nedenleri sonucunda oluşan hasarların beyin ve kas grubu arasındaki iletişimi etkilemesi ver kasların kullanımında güçlük çekilmesine yol açan nörolojik bir rahatsızlık olarak kabul edilen Sereblas Palsi hastası olan Ömer Faruk Uzunyol (26) inanılmayanı başardı. Hastalığına rağmen İnönü Üniversitesi'nde yüksek lisans tezini tamamlayarak makine yüksek mühendisi olan Ömer Faruk Uzunyol hikâyesini Malatya Kalite Haber’e anlatırken, “Şimdi beni okula kabul etmeyenler, beni dışlayanlar utansın” dedi.

 Azmiyle gönüllerde taht kuran genç, hayallerinden ve hedeflerinden vazgeçmeyip tüm dışlamalara rağmen başarıya ulaşan Doktorasına hazırlanan Ömer Faruk Uzunyol'un en büyük hedefini ise akademisyen olmak ve yurtdışında kongreler yapmak olarak açıkladı. Malatya'da yaşayan doğuştan serebral palsi hastası Ömer Faruk Uzunyol, İnönü Üniversitesi'nde "Femur Kırığı İçin Eklemeli Olarak Üretilen Gözenekli Yapıların Tasarım Optimizasyonu" başlıklı yüksek lisans tezini tamamlayarak makine yüksek mühendisi oldu. Yaklaşık 3 yıl süren bu süreçte, zaman zaman zorluklar da yaşayan genç adam, hedeflerinden asla vazgeçmediğini ve yürüyüş bozukluğu, konuşmada zorlanma ve kasılmaları olmasına rağmen tüm engellemelere rağmen başardığını söylerken şimdi doktorasına hazırlandığını açıkladı.

YAPAMAZSIN DEDİLER BAŞARDIM

"Hayatımın her alanında olduğu gibi, eğitimde de pek çok zorlukla karşılaştım. Ancak bu zorlukların her birini azimle, sabırla aştım. İlk büyük engelle, ilkokul birinci sınıfta karşılaştım. Fiziksel engelim nedeniyle okuldan uzaklaştırıldım. Bu engeller ortaokul ve lise hayatım boyunca farklı şekillerde karşıma çıksa da 2018'de lisans eğitimime başlarken kendini derinden hissettirdi. Fiziksel engelim sebebiyle asla mühendis olamayacağımı, olsam bile bu alanda çalışamayacağımı söyleyen insanlar oldu. Bu düşüncelerle beni yıldırmaya çalıştılar ancak kendi potansiyelime ve hayallerime inanmaktan asla vazgeçmedim" diyen genç başarılarını anlatırken zaman zaman duygusallaştı. Kendisinin hastalıktan dolayı kabul görülmediğini ve görmezlikten gelindiğini söyleyen Ömer Faruk Uzunyol sonuçta başardığını da açıkladı. 

'ASIL ENGEL ZİHİNSEL SINIRLAR'

Kendisine inanan ve bu yolda yalnız bırakmayanlara teşekkür de eden genç mühendis, bugünlere gelmesinde hocası Doç. Dr. Erkan Bahçe'nin büyük emeği olduğunu belirterek, "Geçtiğimiz günlerde 'Femur Kırığı İçin Eklemeli Olarak Üretilen Gözenekli Yapıların Tasarım Optimizasyonu' başlıklı yüksek lisans tezimi başarıyla savundum ve artık bir makine yüksek mühendisiyim. Tüm bu süreçte, asıl engelin fiziksel değil; zihinsel sınırlar olduğunu bir kez daha gördüm. Bu noktaya gelmiş olmanın tarif edilemez gurunu ve mutluluğunu yaşıyorum. En büyük hayalim akademisyen olmak ve yurtdışında kongreler yapmak" sözlerini de kullandı. 

Hayatındaki dışlanmaya ilk olarak ilkokul birinci sınıfta karşılaştığını açıklayan başarılı genç, “Okuldan fiziksel engelim yüzünden uzaklaştırıldım. İlkokul, ortaokul ve lise eğitiminde birçok zorluklar ile karşı karşıya bırakıldım. 2018 yılında lisans eğitime başlarken fiziksel engelim sebebi ile bana asla mühendis olamayacağım, olsam bile bu alanda asla çalışamayacağımı söyleyen insanlar oldu. Olumsuz düşünceleri ile beni yıldırmaya çalışan çalışanlara rağmen kendi potansiyelim ve hayallerime inanmaktan asla vazgeçmedim. Geçtiğimiz günlerde ‘femur kırığı için eklemeli olarak üretilen gözenekli yapıların tasarımı optimizasyonu’ başlıklı yüksek lisans tezimi başarı ile savundum. Artık bir Makine Mühendiseyim. Tüm bu süreçte asıl engelin fiziksel değil, zihinsel sınırlar olduğunu bir kez daha gördüm. Bu noktaya gelmiş olmanın tarif edilmez gururunu ve mutluluğunu yaşıyorum” diyerek sözlerini tamamlarken zihinsel engelli kendini beğenmişlere ciddi dersler verdi. 

İLGİLİ HABERLER