Malatya'nın Tarafsız Haber Kanalı
Malatya
Açık
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Malatya Kalite Haber Yaşam Başkan Sami Er: “MOTAŞ’ın ciddi desteğe ihtiyacı var”

Başkan Sami Er: “MOTAŞ’ın ciddi desteğe ihtiyacı var”

Sami Er’den itiraf gibi açıklamalar: “Elimizde 1980’lerin araçları var. MOTAŞ her ay 100 milyon alıyor belediye kasasından"

2 Dakika
Okunma Süresi
Haberleri

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı, MOTAŞ üzerinde Malatya’nın ulaşım sorunu yaşadığını belirterek, “Yaklaşık 600 milyon lira yatırım yapıp otobüs almamız lazım” dedi. Başkan Sami Er, toplu ulaşım altyapısına yönelik yapılan çalışmaları kamuoyuyla paylaştı. Başkan Sami Er, göreve geldiklerinde yeni 20 otobüs alarak toplu ulaşım altyapısını geliştirdiklerini belirtirken bununla birlikte kullanılmaz halde depoda bulunan 45 otobüsü de bakımdan geçirip hizmete sunduklarını açıkladı. 

 Filonun buna rağmen yeterli gelmediğini belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, MOTAŞ’a her ay 85 milyon lira belediye kasasından destek verdiklerini açıkladı. MOTAŞ’ta ki sıkıntıların devam ettiğini belirten Sami Er, “ Bu çok ciddi bir rakam. Her ay 85 milyon lira belediye kasasından çıkıyor” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

600 MİLYON DESTEK LAZIM

“Yaklaşık 500-600 milyon TL’lik ek bir yatırım yapmamız gerekiyor. Yeni otobüsler almamız ya da özel halk otobüsleri ile çözümler üretmemiz şart. Çünkü Malatya artık hem doğu hem batı aksında genişledi. Özellikle İkizce ve Çamurlu bölgelerinde ciddi bir nüfus yoğunluğu söz konusu. Deprem sonrası kuzeye doğru kontrolsüz bir yapılaşma başladı. Tüm bu gelişmeler ulaşım filosunun genişletilmesini zorunlu hale getirdi. 500-600 milyon liralık yatırımın yanı sıra aylık yaklaşık 15 milyon TL de işletme gideri oluşacak. Yani ulaşımdaki toplam aylık sübvansiyon yükü 100 milyon TL’ye çıkacak. Bu durum, her ay 100 milyon TL zarar eden bir yapıyı beraberinde getiriyor.”

Başkan Er, dünyadaki birçok şehirde ulaşım hizmetlerinin sübvanse edildiğini ancak Malatya’daki yükün çok daha ağır olduğunu belirterek, “Bunun çeşitli nedenleri var. Örneğin, bazı kırsal mahallelere büyük otobüslerle sadece bir veya iki yolcu taşınıyor. Geçtiğimiz günlerde bir müdür arkadaşım paylaştı: ‘Başkanım, 40 kilometrelik bir köy hattında tek başıma otobüse bindim. Otobüs sadece beni aldı ve geri döndü. Üstelik ücretsiz bindim.’ Maalesef böyle verimsiz örnekler de söz konusu. Buna bir çözüm bulunmalı. Tüm bu tabloya rağmen filomuzu yenilemeye devam ediyoruz. Gerekli finansmanları sağladık, yeni araç alımlarımız başladı ve sürecek. Çünkü elimizde hâlâ 1980 model iş makineleri bulunuyor. Bu makinelerin de yenilenmesi gerekiyor” diyerek sözlerini tamamladı. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *